Anne Oja • 17. oktoober 2011 kell 15:12

Eesti: kui Kreeka end ei ohjelda, kõik ELi toetuskraanid kinni!

Kui majandamisega miinuses olev ELi liikmesriik, näiteks Kreeka, ei suuda oma kulutusi kärpida, tuleks sel riigil kõik ELi toetused kinni pidada, leiavad Eesti poliitikud.

Toetuste probleemistikku lahkavas ELi 2014-2020 finanstraamistiku seletuskirjas seisab: "Lisaks peab makromajandus- ja fiskaalpoliitika toetama vahendite efektiivset ja tulemuslikku kasutamist. Seetõttu toetame rahastamise sidumist ülemäärase eelarvepuudujäägi menetlusega  – nendel riikidel, kes ei liigu ülemäärase eelarvepuudujäägi või võla vähendamise suunas vastavalt kokkulepitud kavale, tuleks EL vahendid kinni pidada."

Dokumendist ei selgu kahjuks, kui palju mõttekaaslasi Eestil ses küsimuses ELi liikmesriikide seas on.

Hetkel kuum