Alyona Stadnik • 21. oktoober 2011 kell 7:10

Alamäe: kindlusta oma tulevikku ise!

Webmedia Group AS juhatuse esimees Priit Alamäe ei ole liitunud ühegi pensionifondiga ning arvab, et inimesed peaksid oma tulevikku ise üritama maksimaalselt kindlustada.

"Sisuliselt on pensionifondide näol tegemist süsteemiga, kus sa annad iga kuu natuke raha kellegi teise kätte, kes seda peaks siis kasvatama ja kes selle kasvatamise eest igal aastal sellest rahast osa ära võtab," arutles Alamäe.

Ta lisas, et iseenesest on see hea ja õige mõte, kus professionaalid võtavad sult ühe mure ära, aga kahjuks võtavad need professionaalid 1,5% sinu rahast ka siis ära, kui see vara reaalselt ei kasva või isegi kahaneb. "Ma isiklikult ei ole ühegi pensionifondiga liitunud ja ei kavatse ka, sest suudan oma vara piisavalt hästi ka ise hallata. Aga see on minu isiklik kiiks," lausus Alamäe.

Ta nõustub Hardo Pajulaga ja usub, et iga inimene peaks oma tulevikku ise üritama maksimaalselt kindlustada. "Pensionifondidesse investeerimine on üks viis selle tegemiseks, aga kindlasti mitte ainus," märkis Alamäe.  

Äripäeva päevaküsimus on, kas pensioni tasub koguda.

Hetkel kuum