Tööandjad: maksemäärade alandamine ei pruugi läbi minna

Kristina Traks 21. oktoober 2011, 11:25

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ütles, et ta pole sugugi veendunud, et valitsus nõustuks töötukassa ettepanekuga alandada töötuskindlustuse maksemäärasid.

“Meie ettepanek nende määrade alandamise kohta pärineb juba mai kuust. Tänases majandussituatsioonis on 3 protsenti töötuskindlustusmakse määraks meie arvates optimaalne ja taoline määr võiks kehtida kauem kui aasta või paar, näiteks viis aastat,” rääkis Kriis. “See on selline maksumäär, millega kannataks majandada majanduskriisisituatsioonis ja saaks ka parematel aegade reserve koguda.”

Kriis aga ei ole siiski ülemäära optimistlik väljapakutud maksemäärade valitsusele sobivuses. “Arvan, et see ettepanek ei lähe läbi, sest maksemäärade vähendamine tähendaks riigieelarvele kukkumist allapoole Maastrichti kriteeriumitest ning valitsusele kärpeid kuskilt mujalt sektorist,” rääkis ta. “Töötukassa nõukoguski on erimeelsused valitsuse esindajatega sel teemal.”


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. October 2011, 15:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing