• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ravimifirma Orion tulemus jäi ootustele alla

  Ravimifirma Orion ärikasum langes juulis-septembris 65,4 miljoni euroni võrreldes mullu sama aja 70,6 miljoniga. Puhaskasum aktsia kohta langes 0,34 euroni mulluselt 0,37 eurolt.

  Factseti andmebaasis olevate prognooside kohaselt ootasid analüütikud Orionilt 68 miljoni eurost kasumit ja 0,36 eurost tulemust aktsia kohta, kirjutas Arvopaperi.
  Käivet tegi Orion kolmandas kvartalis 210,7 miljonit eurot, aasta tagasi 213,2 miljonit. Ravimiäri käive langes 199,8 miljoni euroni mulluselt 203,2 miljonilt. Seejuures oli Parkinsoni tõve ravimite müük vahemikus juuli-september 59,8 miljonit eurot, aasta varem 67,8 miljonit.
  "Aasta alguse tugev kasv Parkinsoni ravimite tarnetes Novartisele on viimastel kuudel ootuspäraselt stabiliseerunud. Ka muu tooteportfelli müügi kasv on veidi aeglustunud. Oleme siiski suutnud tugevdada turupositsiooni Soomes ja kasvatada mujal Euroopas," kommenteeris vahearuandes tegevjuht Timo Lappalainen.
  Firma suunised on jäänud samaks. Orion hindab, et tänavu kasvavad veidi nii käive kui ka kasum.
  Orion teatas veel, et geneeriliste ravimite konkurentsi algusest USAs aprillis 2012 ei oodata olulist mõju Orioni Parkinsoni ravimite müügile. Orioni Parkinsoni tõve vastaste ravimite patendid aeguvad järgmisel aastal.
  ***
  Soome sadamatõstukite valmistaja Cargotec alustab strateegilist koostööd Venemaa meretransporti logistikaarengut koordineeriva Rosmorportiga. Venemaa moderniseerib omi sadamaid eriti arktistel aladel ning Cargotecil on kogemust sadamate opereerimise optimeerimisest.
  Metsamasinate ja harvesterite valmistaja Ponsse kasum kasvas üle 50% võrreldes mullusega. Kolmanda kvartali kasum oli 8,2 miljonit, eelmisel aastal samal perioodil 5,4 miljonit. Ponsse kasum aktsia kohta oli 0,15 eurot võrreldes mulluse 0,03 euroga.
  OMX Helsinki üldindeks oli kell 18:00 languses 0,40% ning Nokia aktsia 1,19%.
  Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:46 seisuga:
  Tõusjad Neste Oil +13,23%, Kesla A +6,92%, Lassila & Tikanoja +6,71%, Neo Industrial +5,45%, Tieto +3,66%Langejad Outotec -3,68%, Aspocomp Group -3,70%, Vacon -3,90%, Stonesoft -4,11%, Ixonos -6,19%
  Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.