25. oktoober 2011 kell 15:49

Ravimifirma Orion tulemus jäi ootustele alla

Ravimifirma Orion ärikasum langes juulis-septembris 65,4 miljoni euroni võrreldes mullu sama aja 70,6 miljoniga. Puhaskasum aktsia kohta langes 0,34 euroni mulluselt 0,37 eurolt.

Factseti andmebaasis olevate prognooside kohaselt ootasid analüütikud Orionilt 68 miljoni eurost kasumit ja 0,36 eurost tulemust aktsia kohta, kirjutas Arvopaperi.

Käivet tegi Orion kolmandas kvartalis 210,7 miljonit eurot, aasta tagasi 213,2 miljonit. Ravimiäri käive langes 199,8 miljoni euroni mulluselt 203,2 miljonilt. Seejuures oli Parkinsoni tõve ravimite müük vahemikus juuli-september 59,8 miljonit eurot, aasta varem 67,8 miljonit.

"Aasta alguse tugev kasv Parkinsoni ravimite tarnetes Novartisele on viimastel kuudel ootuspäraselt stabiliseerunud. Ka muu tooteportfelli müügi kasv on veidi aeglustunud. Oleme siiski suutnud tugevdada turupositsiooni Soomes ja kasvatada mujal Euroopas," kommenteeris vahearuandes tegevjuht Timo Lappalainen.

Firma suunised on jäänud samaks. Orion hindab, et tänavu kasvavad veidi nii käive kui ka kasum.

Orion teatas veel, et geneeriliste ravimite konkurentsi algusest USAs aprillis 2012 ei oodata olulist mõju Orioni Parkinsoni ravimite müügile. Orioni Parkinsoni tõve vastaste ravimite patendid aeguvad järgmisel aastal.

***

Soome sadamatõstukite valmistaja Cargotec alustab strateegilist koostööd Venemaa meretransporti logistikaarengut koordineeriva Rosmorportiga. Venemaa moderniseerib omi sadamaid eriti arktistel aladel ning Cargotecil on kogemust sadamate opereerimise optimeerimisest.

Metsamasinate ja harvesterite valmistaja Ponsse kasum kasvas üle 50% võrreldes mullusega. Kolmanda kvartali kasum oli 8,2 miljonit, eelmisel aastal samal perioodil 5,4 miljonit. Ponsse kasum aktsia kohta oli 0,15 eurot võrreldes mulluse 0,03 euroga.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 18:00 languses 0,40% ning Nokia aktsia 1,19%.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:46 seisuga:

Tõusjad Neste Oil +13,23%, Kesla A +6,92%, Lassila & Tikanoja +6,71%, Neo Industrial +5,45%, Tieto +3,66%Langejad Outotec -3,68%, Aspocomp Group -3,70%, Vacon -3,90%, Stonesoft -4,11%, Ixonos -6,19%

Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast

Hetkel kuum