21. november 2011 kell 11:51

Me ei lase eurol hävida

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble kinnitas, et Saksamaa teeb kõik, et Euroopa ühist raha võlakriisis kaitsta.

„Me ei lase eurol hävida,“ ütles Schäuble ajalehele Sächische Zeitung. Schäuble sõnul tuleb „meie heaolu aluseid“ kaitsta ning allakäigustsenaariumid ja katastroofi kuulutused ei ole mõistusega põhjendatavad. „Ma loodan ja eeldan, et meil õnnestub euroala stabiliseerida,“ märkis Schäuble.

Schäuble eitas väidet, nagu ei avaldaks ta rahvale võlakriisi kohta alati täit tõde: „Ma proovin alati, tõesti alati, mitte öelda seda, mis ei ole tõsi.“ Küll aga tunnistas minister, et ta ei pea igal ajahetkel kõike ütlema. „Ma proovin võimaluse korral mitte midagi öelda. Ja ilma, et jääks mänguruumi selle „mitte millegi“ interpreteerimiseks.“

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum