• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia turud lükkasid Eesti taastusraviäri käima

  "Leidsime Soomest ühe programmide tootja, kelle programmi me kõigepealt eesti ja vene keelde kohandasime, ning sealt sai ettevõtte tegevus alguse," rääkis Cognuse OÜ teadustöö juht Jaan Tulviste. Siis - 2003. aastal - asutati ka firma.
  "Tekkis mõte, et saaks luua ka paremaid programme ja kasutada ära vahepeal avanenud uusi võimalusi - kasutada veebipõhiseid lahendusi jne. Poolteist aastat tagasi liitus meiega ka Søren Hejnfelt (Cognuse tegevjuht - toim), sellest ajast on firmal uus hingamine," tõdes Tulviste.
  Ta ütles, et firma põhiturud on praegu Jaapan ja Hiina. "Peatselt on meil kliente ka teistes Aasia maades. Testime osa programme Saksamaal ning ka Ameerikas on meil tütarettevõte." USAs San Diegos asub firma harukontor, mida juhib eestlane, vahendas news2biz.
  "Jaapanis oleme tooteid müünud ühe aasta, kuid Hiinas veel testitakse tooteid. Praegu on meil lepinguid 150 000 euro eest, aga eks need on ikka veel väikesed numbrid," märkis Tulviste.
  Majandusaruannete järgi tekkis firmal käive 2009. aastal, siis oli see 86 696 krooni ning kasum 24 540 krooni. Mullu oli firma käive 106 289 krooni ja kasum 27 107 krooni.
  "Selle aasta käibeks prognoosime ca 200 000 eurot, käibe kasv tuleb just sellest, et nüüd on programmide kohandamise ja tõlkimise tegevustelt üle mindud reaalsele müügile ja meil on kliendid olemas. Kasumit ei oska prognoosida, sest sisuliselt kogu raha, mis me teenime, paneme jälle arendusse ja müügitegevusse," rääkis Tulviste.
  Cognuse on saanud ka EASilt 154 500 euro suuruse eksporditoetuse.
  Tulviste sõnul tegeleb firma Eestis peamiselt hoopis arendusega. "Eesti on väga hea koht, kus sedalaadi arendustööd teha," märkis ta.
  Ettevõte lõi taastusraviprogrammi, mida patsient saab iseseisvalt kasutada. Hejnfelt rääkis news2bizile firma tootest, et pärast lühikest hindamist ja treeningsessiooni arstiga saavad patsiendid kasutada programmi iseseisvalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.