Koit Brinkmann • 27. november 2011 kell 21:00

Savisaart kisub ida poole

Reede õhtul Moskvast saabunud Savisaarele oli see viimase pooleteist aasta jooksul juba kaheksas kord Venemaal käia.

"Aga miks ma peaksin seal harvemini käima, kui mul sinna asja on?" oli Savisaare vastus lennujaamas esitatud küsimusele, miks ta nii tihti Venemaal käib.

Kokku on linnapea alates eelmise aasta maist viibinud 18 välislähetusel, neist kaheksal korral Venemaal ja kaks korda Hiinas. Veel on Savisaar käinud Itaalias, Ukrainas, Türgis, Monacos, Šveitsis ja Kreekas. Ühe korra on ta väisanud ka lähinaabreid Soomet ja Lätit.

Venemaa-käikudest on Savisaar kolmel korral olnud Peterburis ning viiel korral Moskvas. Sageli on Keskerakonna esimehest linnapea kohtunud ka oma hea tuttava, Venemaa Raudtee juhi Vladimir Jakuniniga, kellelt Savisaar küsis eelmisel aastal Keskerakonnale 1,5 miljonit eurot.

Äsja lõppenud Moskvas käigul kohtus Savisaar taas Jakuniniga. Savisaare sõnul arutasid nad Andrei Pervozvannõi fondi nõukogu istungil teiste teemade seas naiste osavõttu poliitikas, aga ka emaduse küsimusi ning kuidas soovitada naistel rohkem sünnitada ja mitte teha aborte.

Hetkel kuum