• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rüütel: supertehingud - Technopolis ja kaubakeskused

  Technopolis Ülemiste ja edukate kaubanduskeskuste müügi võiks liigitada kõigi aegade parimateks kinnisvaratehinguteks Eestis, arvab Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel. 

  Äripäev küsis vastukaaluks Toomas Annuse halvimate kinnisvaratehingute  edetabelile, millised võiks olla viis kõigi aegade parimat kinnisvaratehingut Eestis.
  Vastab Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel.
  Üks võiks olla kindlasti Technopolis Ülemiste müük. Selle eest sai Gert Jostov lausa kinnisvaraguruks 2010. see oli masuaegne tehing, kus liikus üle miljardi krooni.Tehingud kaubanduskeskustega on olnud Technopolise tehingust aga isegi suuremad, näiteks oli nii Kristiine keskuse ja Rocca al Mare ostuga, viimane oli vist 1,2 miljardit krooni. Kui rääkida lollist rahast, siis ei saa mööda Viktor Levada kruntide ostust Olümpia hotelli vastas. Ja võiks rääkida ka Arco Vara Tivoli kinnistu ostust, mida Tallinn ka varem enampakkumisele pannud oli. Mulle oli täitsa arusaamatu, miks oli Arco Varal vaja 55 miljoni kroonine alghind lausa viiekordselt üle hüüda. See tehing on neil nüüd veskikivina kaelas, aga eks tagantjärgi tarkus ole täppisteadus ning toonane pakkumishind väljendas ilmselt ka kinnisvaraturu üldist meelsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.