• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BPT: tänased halvad tehingud olid kunagi head

  Tänased halvimad kinnisvaratehingud olid omal ajal väga head, leiab BPT Asset Management Estonia ASi juht Indrek Hääl.

  Äripäev küsis täna Toomas Annuse nimetatud halvimatele kinnisvaratehingutele vastukaaluks, millised võiks olla kõigi aegade parimad kinnisvaratehingud Eestis.
  Vastab BPT Asset Management Estonia juht Indrek Hääl.
  Kui aus olla, on hästi raske hinnangut anda, kuna tehingu õnnestumine sõltub sisenemishinnast ja selgub pärast väljumist ning mis kriteeriumite järgi hinnata. Vahepeal ei juhtu midagi. Ühtegi konkreetset tehingut ei taha ma seetõttu välja tuua. Eks võin ju aimata, kuid ei tea neist tehingutest tegelikult palju.Olukorrad võivad ka kiiresti muutuda ja tehing, mis algul oli kasulik, osutuda kahjulikuks. Tol hetkel peeti ju praegusi halvimaid tehinguid samuti väga headeks. Seda võib ikka juhtuda, et tehing muutub pisut koormavaks või väga koormavaks. Siis tuleb projektid kiiresti ümber struktureerida. Palju sõltub ka sellest, mis raha kinnisvara ostul kasutad. Kui selleks on laenuraha ja oleks vaja projekte ümber struktureerida, kuid laenuandjaga ei saada kokkuleppele, minnaksegi pankrotti.Meil pole õnneks ühtegi projekti, mis oleks pankrotti läinud. Kinnisvaraportfelli koostamisel tuleb arvestada, et kui seal on riskantsemaid projekte, peab olema ka vähem riskantseid, mis aitaks portfelli tasakaalustada ning riskantseid toetada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.