Kaisa Gabral • 29. november 2011 kell 5:32

Pevkur: peame olema halvemateks aegadeks valmis

Sotsiaalminister Hanno Pevkur rääkis "Terevisioonis", et kui me vaatata sotsiaalkindlustusfondi olukorda tervikuna, siis vaid töötuskindlustusfond on täna kerges ülejäägis. "See ülejääk on halva aja kattevara," selgitas minister.

Pevkur peabvõimalikuks, et Euroopas kestev ebamäärasus majanduses jõuab ka meie tööturule.

"Kui viimased neli nädalat on kahjuks näidanud, et registreeritud töötus on natuke tõusnud, siis me peame olema selleks valmis. Ma ei tahaks olla masu lõpufaasis, kus me läksime suure hurraaga töötuskindlustusmakset vähendama 0,9 protsendi peale ja siis pidime järgmisel aastal ütlema, et vabandage, töötuskindlustusmakse tõuseb kolmele ja siis 4,2 protsendile, kuna me ei suuda võetud kohustusi täita, seda teist korda ei tahaks teha, et tuleme alla ja peame jälle üles minema," ütles Pevkur, kes on jätkuvalt seda meelt, et alates 1. jaanuarist 2013 tuleks vähendada makse.

 

Hetkel kuum