Äripäev • 13. detsember 2017 kell 4:32

Siim Kabritsa õunafirma kriminaaluurimise all

Skandaalne endine riigikogu liige Siim Kabrits müüs sedakorda kahtlase päritoluga õunu, mida esitles kallite kodumaiste pähe.  Foto: Raul Mee

Osaühing Mulgi Õun ei suutnud põllumajandusametile tõendada "Reneti" ja "Kuldreneti" nime all müüdud õunte päritolu ning amet pöördus seetõttu politseisse, kes algatas kriminaalmenetluse.

Põllumajandusameti kommunikatsiooni peaspetsialist Annika Kubja ütles ERRile, et Mulgi Õun OÜ edastas põllumajandusametile info kahe tootmisaia kohta, kust väidetavalt pärines osa Mulgi Õuna turustatud õuntest.

Ametnikud tuvastasid, et tootmisaiast tarnitud õunte puhul ei olnud tegemist samade õuntega, mida müüdi edasi nimetuse all "Renett" ja "Kuldrenett".Mulgi Õunal on kaks omanikku: tuntud marjakasvataja Paavo Otsus ja endine riigikogu liige Siim Kabrits.ERR meenutab, et novembris ilmusid suurtesse kaubanduskeskustesse müügile hea välimusega õunad, mis kandsid esmalt silti "Kuldrenett" ja asendusid varsti nimega "Renett", kuid kummalgi juhul ei olnud tegu eestlastele tuntud õunasordiga "Liivi kuldrenett".Õunte päritolumaaks oli märgitud Eesti, kuid siin tuntud renettõuntega need ei sarnanenud ning neid polnud ka Polli aiandusuuringute keskuse 400 õunasordi seas.

Hetkel kuum