• Jaga lugu:

  Päev börsil: hirmuga müüdi Korea aktsiaid

  Kuna suri tuumariigi Põhja-Korea diktaator Kim Jong-il, kardetakse pingete kasvu. See aga pani investoreid Lõuna-Korea aktsiaid müüma.

  Lõuna-Korea tõstis vägede lahinguvalmiduse Defcon 4 pealt Defcon 3 peale. Põhja-Korea tõstis väed lahinguvalmidusse. Põhja-Korea sulges täielikult piiri Hiinaga. Lõuna-Korea ei ole täheldanud ebatavalisi Põhja-Korea vägede ümberpaiknemisi. Jaapan kutsus kokku erakorralise valitsuskabineti istungi. Jaapan töötab koostöös Lõuna-Korea, USA ja Hiinaga, et valmistuda ootamatuteks arenguteks.
  Korea börs kukkus päeva sees 4,9 protsenti, kuid hiljem langus kahanes 3,4 protsendile.
  „Investorid ei salli ebakindlust,“ ütles Soulis töötav Shinhan BNP Paribas Asset Managementi fondijuht Jeong Jae Bloombergile. „Arvestades väga piiratud infot Kimi surma kohta, on väga keeruline arvata, mis hakkab toimuma kommunistlikus riigis ja millist mõju see avaldab piirkonna turvalisusele.“
  Lõuna-Korea lahingutehnika tootja Huneedi aktsia tõusis 15 protsenti ehk maksimaalse päevas lubatud limiidini. Ka sõjaotstarbelise elektroonika tootja Vitecki aktsia tõusis 15 protsenti.
  Ka mujal Aasias olid turud languses. Jaapani aktsiaturg langes 1,3 protsenti, Hongkong 1,4 protsenti, Hiina 0,5 protsenti, Taiwan 2,2 protsenti, Austraalia 2,4 protsenti ja India 1,5 protsenti. Aasia aktsiaturge rõhuvad jätkuvalt Euroopa probleemid. Hiinas kukkusid eluasemete hinnad enam kui pooltes linnades 70 suurlinnast. See pani surve alla sealsete kinnisvaraarendajate aktsiad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.