• Jaga lugu:

  Jaapan ja Hiina tihendavad valuutakoostööd

  Jaapani ja Hiina valitsused avalikustasid pühapäeval ulatusliku koostööpaketi, mis tihendab sidemeid maailma suuruselt teise ja kolmanda majandusruumi vahel ning võib perspektiivis tähendada USA dollari rolli vähenemist maailma kiireima kasvuga regioonis, kirjutas Wall Street Journal.

  Kokkulepete hulgas on kava, et Jaapan hakkab Hiinas müüma jüaanis denomineeritud võlakirju, mis aitab ellu viia Pekingi eesmärki arendada kodumaist kapitaliturgu. Lisaks lihtsustab rida meetmeid firmade jaoks jüaanide ja jeenide konverteerimist otse, ilma et summad oleks esmalt vaja USA dollaritesse ümber panna. Umbes 60% Jaapani ja Hiina vahelisest kaubavahetusest toimub praegu USA dollarites.
  Kokkulepetele jõuti Hiina peaministri Wen Jiabao ja Jaapani peaministri Yoshihiko Noda kohtumisel.
  Hiina tahab jüaani rolli maailmaturul suurendada – eriti praegu, mil investorid on mures nii euro tuleviku kui USA dollari nõrgenemise pärast. Kokkulepe Jaapaniga on praegu siiski pigem sümboolne – seni, kuni Hiina oma valuutakurssi ja investeeringuid majandusse range kontrolli all hoiab, seab see jüaani laiemale kasutusele maailmamajanduses piirid.
  Samas on kokkulepe ka üllatav, arvestades Hiina ja Jaapani pingelisi poliitilisi suhteid viimasel ajal. See võib olla märgiks, et kahe riigi liidrid on valmis poliitilistest erimeelsustest kaugemale vaatama ning keskenduma majanduse tugevdamisele ajal, mil Euroopa võlakriis ja maailmakaubanduse aeglustumine Aasia kasvuväljavaadetele varju heidavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.