• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: viimane kauplemispäev saadeti ära miinusega

  USA börsid lõpetasid täna kergelt miinuses kui investorid jäid ettevaatlikuks uue aasta suhtes. Dow Jones näitas praeguse kvartaliga 13 aasta suurimat tõusu, Nasdaq kaotas käesoleva aastaga 1,8%.

  Dow Jones: 12218    -69    -0,57%Nasdaq: 2605    -9    -0,33%S&P 500: 1258    -5    -0,43%
  Dow Jonesi komponentidest tõusis 2011. aastaga kõige rohkem McDonald’s ning langes Bank of America. Täna lõpetas McDonald’s pool protsenti all ning Bank of America 1,8% üleval. S&P 500 sektoritest tõusis kõige enam tarbeained, finantsaktsiad olid suurimad kukkujad.
  „Ebakindlus püsib ka järgmisel aastal ning inimesed jäävad närviliseks,” ütles Alan Valdes, DME Securitiesist. „Me võime näha mingit lahendust praegusele olukorrale, kuid turud on närvilised Euroopa pärast.”
  Google aktsia tõusis pool protsenti kui Baird tõstis otsingumootori aktsiasihti 760-le dollarile 700-lt. AMR-i aktsia kukkus üle 33% pärast seda kui NYSE teatas, et eemaldab American Airlinesi emaettevõtte enda nimekirjast. Verizoni aktsia näitas kerget 0,17%-list tõusu kui ettevõte teatas, et loobub plaanist küsida enda teenustelt lisatasu.
  Londoni Brent toornafta langes pool protsenti 107,45 dollarini, barrel U.S. Light toornaftat oli 98,8 dollarit, langedes 0,6%. Kulla hind tõusis 1,5% 1565 dollarini.
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu langes 0,2%, indeksi väärtus 80,25. Euro tõusis dollari vastu tagasi üle 1,29, kuid ei suutnud üle 1,30 minna, valuutapaar lõpetas 1,294-l.
  Ameerika võlakirjadele oli 2011. aasta parim peale 2008. aastat. USA 10-aastase võlakirja tootlus lõpetas täna 1,87%-l, 30-aastase võlakirja tootlus 2,89%, 2-aastase võlakirja tootlus 0,25%.   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.