• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Lobistide registrist ei tohiks saada "süljekauss""

  AS Corpore juhataja Meelis Kubitsa sõnul hakkab lobistide register toimima vaid juhul, kui sinna end üles andvad isikud saavad väga selge konkurentsieelise kõigi teiste huvigruppide ees, vastasel korral on see süljekauss.

  "Justiitsministeerium on teemat põhjalikult analüüsinud ja minu arusaamist mööda toimetab sel suunal aktiivselt. USA mudel ei ole objektiivsetel põhjustel  Eestis rakendatav, samas kui avaliku võimuga asjaajamise ja suhtlemise korrastamine on tervitav kõigi osapoolte poolt," kommenteeris Kubits.
  Ta märkis, et lobistide register hakkab toimima vaid juhul, kui sinna end üles andvad isikud saavad väga selge konkurentsieelise kõigi teiste huvigruppide ees. "Vastasel korral on registris olevad inimesed avalikkuse tähelepanu all ja süljekausiks, aga tegelikud lobistid ajavad jahil või saunalaval asja ikka edasi. Ma ei arva, et selline register on Eestis meie ühiskonna väiksusest tulenevalt lähiaastatel teostatav," põhjendas ta.
  Kubitsa sõnul on diskussioon sel teemal kindlasti vajalik ja aitab asjaajamise läbipaistvusele tublisti kaasa. "Avalikku huvide esindamist ei saa kellelegi kuidagi pahaks panna. Täna on ju suur hulk tippametnikke ja ärijuhte totaalses segaduses, sest nad ei tea, kus lõpeb institutsiooni huvide kaitsmise piir ja algab näiteks kauplemine mõjuvõimuga," lausus ta.
  Mis puudutab Eesti Energia tegevust USA või mõnel muul turul, siis on selge, et kui oled suures mängus, siis sellel piletil on oma hind, lisas Kubits. "Kui on otsustatud minna, siis tuleb oma huvide esindamisse investeerida," nentis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.