Kaisa Gabral • 8. oktoober 2012 kell 15:46

PERHis jäi täna ära 50 protsenti plaanitud operatsioonidest

Meedikute streigi tõttu jäi täna Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) ära 50 protsenti planeeritud operatsioonidest, kuid osa neist asendati teiste operatsioonidega, ütles haigla kirurgiakliiniku juhataja Leonhard Kukk.

"Planeeritud operatsioonidest 50 protsenti jäi ära, aga osa asendati teiste operatsioonidega, nii et võib öelda, et 2/3 töö mahust toimub. Jäid ära operatsioonid, mis mingil määral mõjutavad patsiendi elukvaliteeti, kui on veenilaiendid, mingi song, vesimunand, aga need ei ohusta patsiendi elu," selgitas kirurgiakliiniku juhataja Leonhard Kukk "Aktuaalsele Kaamerale", mida vahendas uudisteportaal ERR.

Ida-Tallinna Keskhaigla diagnostikakliiniku juhataja Toomas Kariis ütles, et nende haigla tegeleb onkoloogilise uroloogia ja onkoloogilise günekoloogiaga, mistõttu nad ei saa rääkida sadadest ära jäänud operatsioonidest aga 10-20 vahel neid ära jäi.

Ära ei jäänud ükski erakorraline  ega ükski onkoloogiline lõikus, vastupidi, viimaseid tehti näiteks regionaalhaiglas plaanitust isegi rohkem ehk inimene, kel onkoloogilise operatsiooni aeg pidi kätte jõudma nädala või paari pärast, sai kutse tulla juba täna.

 

Hetkel kuum