• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtlusklastrid jäävad rahata

  EAS lõpetab 12. novembrist  eelarve ammendumise tõttu taotluste vastuvõtu klastrite arendamise programmi.

  Klastrite programmi eesmärk oli ettevõtjate rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmine koostööprojektide vormis. EAS on toetanud väga erinevate sektorite klastreid nagu logistika, mööblitööstus, infotehnoloogia, tuuleenergia, taaskasutus, tervisetehnoloogia, terviseturism, filmitööstus, rakuravi, spordimeditsiin, kaitsetööstus jne.
  "Meie toel on tuule tiibadesse saanud 19 klastrit. Olen veendunud, et tegemist on hea viisiga kasvatada Eesti erinevate sektorite konkurentsivõimet, kuivõrd klastrites kohtuvad erinevad kompetentsid, mis kokku annavad professionaalse ja löögijõulise terviku, millega Eesti parimad omadused maailmas maksma panna," kommenteeris EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet.
  Klastriprogrammi raames toetati peamiselt  järgmisi tegevusi: ühisturunduse läbiviimine erinevates riikides, koostöö ja partnervõrgustiku arendamine, teenuste arendamine, ekspordipotentsiaali kasvatamine, samuti inimressursi ja kompetentside arendamine.
  Perioodil 2009–11 on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetanud 19 täisklastri arendamist kogusummas 8,93 miljonit eurot. EAS rahastas klastrite arendamise programmi Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, taotlusi võeti vastu jooksvalt. Programmi eelarve perioodil 2008–12 oli 10,39 mln eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.