Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Post: jälgime Leedus toimuvat

  Eesti Posti logistikadivisjoni juhi Ansi Arumeele sõnul jälgivad nad Leedu parlamendivalimisi hoolikalt, sest ettevõte ostis tänavu sealse kullerfirma.

   ”Kindlasti me jälgime Leedu parlamendivalmisi. Leedu on meie jaoks oluline turg, seal on meie kõige suurem tütarettevõte," lausus Arumeel. "Kuidas vasakpoolne suund meie ettevõtet mõjutab? Üldistatult, meie seiskoht on see, et parempoolne valitsemismudel on ettevõtluskeskkonnale olnud soosivam. Me ei oska nüüd öelda, kuidas Tööpartei võimule tulek täpselt mõjutab, kuid parempoolne süsteem on olnud selgelt ettevõtlusele sobivam.”
  Arumeel lisas, et ka riigi osalusega ettevõtete puhul on see olnud hea näide. „Püsiv valitsemine Eestis on ka Eesti Postile hästi mõjunud," rääkis ta. "On olnud stabiilne keskkond ka omaniku poole pealt ja see paistab täna välja meie majandustulemusestes. Oleme saanud ettevõtet kenasti arendada."
  „Esialgu me jälgime veel mängu ja midagi seal veel muutma ei hakka, sest ega me ei teagi ju veel, mis seal konkreetselt muutuma hakkab,” rääkis Arumeel, kelle sõnul on nad huvitatud eelkõige sellest, et Leedus oleks keskkond euroopalik ja lihtne ning majandus areneks ja kasvaks.
  Pilt võib veel muutuda
  Leedu news2bizi ajakirjaniku Ramunas Kontrimase sõnul on Leedu valmised liikunud koos kahe vasakpoolse opositsiooniparteiga, kelleks on Tööpartei ja Sotsiaaldemokaardid, selgelt vasakule.
  „Vasak leer ütleb, et veel on vara rääkida tuleviku majandusest, kuid võimalused on, et astmeline maksustamine saab uue impulsi, kuigi vasakpoolsed parteid on ametlikult  lubanud hoiduda järskudest maksumuudatustest,” märkis Kontrimas.
  Tema sõnul ei olnud valmiskampaania ajal  puudust lubadustest tõsta palku ja pensione, kuigi ükski võidupartei ei suutnud mõistlikult seletada, kust selle jaoks raha võetakse. "Ka sotsiaaldemokraadid ütlesid, et nad uurivad üksikasjalikult mitmemiljonilist tuumaenergia projekti ning selle eeliseid ja mõjusid majandusele,” lisas Kontrimas.
  Samas tõdes Kontrimas, et valimiste pilt võib siiski märkimisväärselt muutuda pärast teist ringi 28. oktoobril.
  Esimese ringi parteide protsendid ja positsioonid:
  1. Labour (Tööpartei) 20,2% 17
  2. SocDems(Sotsiaaldemokraadid) 18,6% 16
  3. Conservatives(Konservatiivid) 14,8% 12
  4. Liberal Movement(Liberaalne liikumine) 8,3% 7
  5. Way of Courage(Vapruse tee) 7,9% 7
  6. Order and Justice(Kord ja Õiglus) 7,4% 6
  7. Polish Election Action(Leedu poolakate valimisaktsioon) 5,9% 5
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Solvumine, konflikt ja lõpp: poliitikute mängumaale astunud kantsleril jooksis rihm maha
Avalikkusele tuli suure üllatusena, et Eesti kaitsmisele pühendunud kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm otsustas ootamatult ametist lahkuda. Otsusega kaasnes terav kriitika poliitikute suunas, et nad ei suuda leida 1,6 miljardit eurot Eestile laskemoona ostmiseks.
Avalikkusele tuli suure üllatusena, et Eesti kaitsmisele pühendunud kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm otsustas ootamatult ametist lahkuda. Otsusega kaasnes terav kriitika poliitikute suunas, et nad ei suuda leida 1,6 miljardit eurot Eestile laskemoona ostmiseks.