Kaisa Gabral • 15. oktoober 2012 kell 9:31

Valdo Kalm Leedust: see on pööre vasakule

Esialgsete tulemuste järgi kogus Leedus parlamendivalimistel enim hääli opositsioonis tegutsev Tööpartei. Baltika nõukogu liikme Valdo Kalmu sõnul on see pööre veidi vasakule, kuid kui palju, see oleneb moodustatavast koalitsioonist.

"Jälgisin Leedu valimisi nii palju, kui suutsin. Võib öelda seda, et eks ta veidi vasakule on. Kui vasakule, seda me veel ei ju tea, oleneb, mis koalitsioon moodustub," lausus Kalm Leedu parlamendivalimisi kommenteerides.

"Loodame, et väga vasakule ei ole, et suudetakse koalitsiooni kaasata ka teisi jõude. Ma pidasin peaminister Kubiliusest lugu, selline pragmaatiline lähenemine. Ta on  majandusinseneri haridusega, ettevõtteid toetav. Hetkel on raske uskuda, et  praegune vaade sealt kaob, loodame, et ei kao, aga see on kindlasti pööre vasakule," rääkis Kalm.

Kui pööre peaks aga liiga vasakule minema, tulevad Kalmu sõnul kõikvõimalikud maksutõusud. "Eks siis tulevad  maksutõusud, kahjuks ka rohkem populismi. Kubilius on seal ellu viinud jõulisi reforme ja kulude kärpeid. Osa elanikkonnast on see viinud muidugi ka stressi. Ega ma ei tea, kui hästi seal seda kõike on tehtud, kuid, kui see kõik lõppeb, siis see on hästi ohtlik, sest Euroopa majandus väga ei kanna. Peab olema väga efektiivne ja kulutundlik ning kui see fookus kaob, siis see on kogu ühiskonnale väga ohtlik." rääkis Kalm ja lisas, et ta siiski usub, et Leedu uus koalitsioon on ikka rohkem jalad maas.

Esialgsete tulemuste järgi kogus Leedus parlamendivalimistel enim hääli opositsioonis tegutsev Tööpartei.

 

 

Hetkel kuum