Hannes Sarv • 15. oktoober 2012 kell 10:06

”Süüdimõistmine ei lahendaks mitte midagi”

Reformierakonna liige Silver Meikar, kellest nn musta raha skandaal alguse sai, märkis, et tema jaoks on kõige olulisem olnud see, et erakondade rahastamisele on enam tähelepanu pööratud.

”Minu jaoks pole niinimetatud rahastamisskandaal aga kunagi olnud teema, mida lahendaks kohtus kellegi süüdimõistmine,” kommenteeris Meikar prokuratuuri tänast otsust kriminaalasi tõendite puudusel lõpetada. Ta sõnas, et tema jaoks on tegemist teemaga, mida tuleb arutada ja see arutelu võiks lõpuks muuta midagi inimeste peades, kes poliitikast mõtlevad ja poliitikas tegutsevad. ” Head meelt teeb see, et tänu suurele tähelepanule on kindlasti midagi juba muutunud, erakonnad pööravad kindlasti rohkem tähelepanu oma rahastamisele,” märkis ta ja lisas, et selles osas nõustub temaga eeldatavasti ka kahtluse all olnud justiitsminister Kristen Michal.

Meikar tõdes ka, et isiklikus plaanis pole viimased kuud talle kerged olnud. ”Ma ei oodanud, et Reformierakond asub sisulise arutelu asemel isiklikule rünnakule,” nentis ta. Meikar lisas, et prokuratuuri otsust uurimine lõpetada peab prokuratuur ka ise kommenteerima ja tema hinnangul on prokuratuur seda üsna põhjalikult täna juba teinud.

Hetkel kuum