Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõime laimajatele tõsise pettumuse

  Silvergate`i kriminaalasjas kahtlustatavad olnud justiitsminister Kristen Michal ja riigikogu liige Kalev Lillo tegid ühisavalduse, milles väidavad, et põhjaliku uurimise tulemus võib laimukampaania algatajatele olla tõsine pettumus.

  Järgneb Kristen Michali ja Kalev Lillo avaldus
  Tänase päeva hommik tõi erakonnale ja meile uudise, et kriminaalasi, mis oli algatatud kontrollimaks Silver Meikariga seotud väiteid, otsustati  lõpetada.  See tähendab lihtsas eesti keeles, et ajalehes esitatud kahtlused olid sellised, et politsei ja prokuratuur pidid seadusest tulenevalt neid kontrollima ning kontrolli tulemusena ei leidnud need kahtlused kinnitust.
  Oleme värskelt saanud ka sellekohase materjali, mis näitab, et tegu on olnud äärmiselt põhjaliku uurimisega. Kokku on selles asjas ütlusi küsitud üle 60lt inimeselt, 82 inimese pangakontol toimuvat on vaadeldud.  Ajaliselt kestis see kokku pea viis kuud.
  Mida öelda kokkuvõtteks?
  Esiteks, me täname südamest Eesti inimesi, kelle toeta see aeg oleks veel raskem olnud. Ehkki mõnele võib-olla tundus väike südamlik sõna väike asi, siis meie poolt vaadates oli see suur asi. Ja häid soove jagus.
  Teiseks, nagu öeldakse, on aeg tualeti ukse eri pooltel märkimisväärselt erineva pikkusega. Ligi viis kuud on sellise asja selgeks saamiseks, olles ise kahtlusalune, ikka üsna pikk aeg. Kindlasti tuleb mõelda tulevikus, milliseid ressursse juurde või muutusi on täiendavalt vaja, et sellised uurimised saaksid ajaliselt kiiremini läbi viidud.
  Kolmandaks, loodame, et kõik osapooled näevad selles negatiivses sündmuses ka midagi head. Hea on kindlasti see, et ühiskonnas toimub debatt erakondade, parlamentaarse demokraatia ja põhiseaduse rollist. Kindlasti on erakondade rahastamises aspekte, mida saab ja tuleb paremaks teha, et avalikkusel oleks veelgi parem ülevaade ja suurem usaldus erakondade vastu. Ka meie kohus on sellesse panustada.
  Neljandaks, märgime, et prokuratuuri põhjalik uurimine andis ligi viie kuuga väga tasakaalustatud ülevaate toimunust ja kahtlusi külvanud inimeste motiividest. Täname ka kõiki Eesti inimesi, kes ülekohut nähes otsustasid Reformierakonnaga olla. Laimukampaania algatajatele võis see  kindlasti olla tõsine pettumus.
  Oleme tänulikud kõigile, kes keerulisel ajal erakonda hoidsid ja meie suhtes inimlikult käitusid. Neid muuseas ei olnud vaid meie erakonnas. Samuti täname erakonna toetajaid ja valijaid – jätkuv toetus erakonnale on olnud selge märk sellest, et meid usaldatakse.
  Loodame, et lähiajal leiavad ka need, kes üritasid konkurendina allapoole vööd lüües rohkem edu saavutada, hingesuurust öelda, et uurimine on tõe välja selgitanud. Tulemus võib meeldida  või mitte, aga see on väga põhjaliku ja ligi viiekuise uurimise tulemus. Meie oleme kinnitanud esimesest päevast alates, et õhku heidetud kahtlused ei vasta tõele ja nüüd on see ka mustvalgel selge.
   
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need on idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Kallis kraam viis suurde kahjumisse
Jalatsite ja rõivaste müügiga tegelev Talwest Group sulges 2023. aastal mitmeid kauplusi, kuid avas ka paar uut, kirjutab portaal kaubandus.ee
Jalatsite ja rõivaste müügiga tegelev Talwest Group sulges 2023. aastal mitmeid kauplusi, kuid avas ka paar uut, kirjutab portaal kaubandus.ee
Leedu restoranid said esimesed Michelini tähed, hind poole miljoni kandis
Neljapäeval said esimesed Michelini tärnid neli Vilniuse restorani Džiaugsmas, Nineteen18, Pas Mus ja Demo, jätkusuutliku gastronoomia märgise pälvis Red Brick.
Neljapäeval said esimesed Michelini tärnid neli Vilniuse restorani Džiaugsmas, Nineteen18, Pas Mus ja Demo, jätkusuutliku gastronoomia märgise pälvis Red Brick.