Ave Lepik • 22. mai 2012 kell 5:31

Silver Meikar vahendas parteile musta raha

15 aastat Reformierakonda kuulunud Silver Meikar tunnistab, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile 115 000 krooni, mille päritolu ta ei tea.

Silver Meikar tunnistab täna Postimehe arvamusloos, et ettepaneku annetused tema nimele vormistada tegi Reformierakonna toonane peasekretär, praegune justiitsiminister Kristen Michal. Raha vahendas praegune riigikogu liige Kalev Lillo, kes tollal töötas Reformierakonna kontoris juhtival kohal.

Meikari sõnul on sarnaselt toetanud erakonda kümned liikmed, nii riigikogust kui ka piirkondadest.

Kui kapo kahtlustab, et kahtlase taustaga ärimees sai mõnesaja euro eest osta mõjuvõimu riigikogu liikmete Ester Tuiksoo ja Priit Toobali üle, siis mida saavad nõuda praegustele ministritele, endistele peasekretäridele, palju suuremaid summasid toonud ärimehed, küsib Meikar retooriliselt.

Hetkel kuum