• Jaga lugu:

  Aiafirma trikitab võlgadest vabaks

  Ehitusturul tuntud aia- ja väravafirma Fagel on aastate jooksul kasutanud skeemi, kus võlgades firmal vahetatakse nimi ning see liigub tankistidele.

  Hiljuti hakati likvideerima tootmise ja logistikaga tegelevat FGL Logistics OÜ-d, millel on ligi 74 000 euro suurune maksuvõlg.
  Samal ajal pole aga Fageli tegevus sugugi seiskunud ning „riiulist” võetud FGL Industrial OÜ registreeriti hiljuti käibemaksukohuslaseks.
  Väga raske on teistel Fageli hinnapakkumistega võistelda, kuna nendesse on juba sisse kirjutatud kas siis alltöövõtjatele võlgu jäämine või riigile kõikide maksude mittemaksmine. Küll pole see takistanud Fagelil riigile kuuluvale Eesti Raudteele tarasid ehitada, samuti on nende püstitatud kaitseministeeriumi suurobjekti Ämari lennubaasi ümbritsevad aiad.
  Ühe konkurendi arvutuste järgi on Fagel viimase kümne aasta jooksul erinevate kestavahetuste ja pankrotiga jätnud riigile maksmata 700 000 euro ringis makse, mis aiaäris on väga arvestatav summa.
  „Ausalt äri ajades selline skeemitamine ikka väga ärritab,” rääkis Vekra OÜ juhatuse liige Janek Kõrs.
  „Oleme tänulikud teile selle tasuta reklaamikampaania eest, mida oma kirjutistega tahtlikult sooritate. Väga meeldiv on tõdeda, et teie ja nn "kahtlustajad” ja „konkurendid” tunnevad nii elavat huvi Fagel Industrial OÜ tegevuse kohta,” kirjutas ettevõtte juhatuse liige Nikita Baranov küsimuste peale.
  Koos isa Viktor Baranoviga Fagelis kamandav Nikita Baranov taandas ennast likvideerimisel oleva FGL Logistics maksuvõla kohta esitatud küsimusele vastamisest. „FGL Logistics OÜ oli üks Fagel Industrial OÜ koostööpartner ja tema likvideerimismenetlus halvendab suhteid. Mingeid varasid ei ole üle antud ja mingeid varasid ei ole Fagel Industrial OÜ vastu võtnud,” märkis ta.
  Maksu-ja tolliameti tulude osakonna juhataja Triin Raaper ütles, et Fageli võlgu nad kommenteerida ei saa, kuid maksuameti prioriteediks on tagada maksumaksjatele võrdsed võimalused ning kindlasti ei tolereerita konkurentsieelise saavutamist läbi maksuvõlgade tasumata jätmise. Ka ei peata ettevõtte likvideerimismenetluse algatamine maksuvõlgade sissenõudmist.
  Pikemalt loe Fageli skeemitamistest ja võlgadest tänasest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.