Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Selgusid Aadu Luukase preemia nominendid

  Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu kuulutas täna välja kuus missioonipreemia rahalisele auhinnale esitatavat nominenti.

  Neiks on Tartu Ülikooli Narva Kolledži direktor Katri Raik, spordielu edendaja Igor Šinkevitš, peapiiskop Andres Põder, lasteportaalide looja Janika Leoste, kuulmispuudega laste heategevusorganisatsioon MTÜ EMERK Audiere ning põhikooliealistele lastele suunatud kristlik heategevusorganisatsioon MTÜ Lastekeskus Tähetorn.
  Missioonipreemia laureaat, kes pälvib pool tunnustussummast ehk 32 000 eurot, selgub 6. detsembril kell 16 US Art Gallerys. Ülejäänud 32 000 eurot jagatakse võrdselt viie nominendi vahel.
  Sihtasutuse nõukogu esimehe Indrek Luukase sõnul laekus kandidaate tavapärasest enam. "Eriti hea meel on mul selle üle, et aasta-aastalt esitatakse üha enam n-ö üllatajaid, kes ei ole avalikkuses veel nii tuntud, kuid kelle tegemiste kohta endalgi on huvi rohkem teada saada. Missioonipreemia eesmärk on leida üles sellised inimesed ja organisatsioonid, kes teevad asju missioonitundega ja ei oota selle eest otseselt kiitust, kuid konkursiga kaasnev avalikkuse tähelepanu aitab nende poolt tõstatatud ühiskonna valupunktidele paremini tähelepanu juhtida," märkis ta.
  Luukase sõnul on Eestis palju missioonitundega inimesi, kes juhivad erinevaid projekte igapäevaselt üksi või siis meeskonnaga ja väärivad selle eest tunnustamist. "Minu meelest väärivad kõik kuus nominenti ka laureaaditiitlit, mistõttu saavad sellel aastal esmakordselt preemiast osa ka need nominendid, kes võitjaks ei osutu," lisas ta.
  Missioonipreemiat antakse tänavu välja kuuendat korda. Tunnustus on mõeldud eelkõige isikule või organisatsioonile, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega.
  Nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas, Sulev Loo ning Märt Vooglaid. Detsembri alguses otsustab nõukogu, kes nominentidest pälvib tänavuse laureaaditiitli.
  Esimese Aadu Luukase missioonipreemia pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond. 2008. aastal valiti laureaadiks ajaloolane, kunstiakadeemia professor David Vseviov. 2009 pälvisid preemia Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning sihtasutus Metsaülikool. Missioonipreemia 2010. aasta laureaatideks olid Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit. Mullu aastal pälvisid missioonipreemia Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ning mõtleja, ühiskonnategelane ja vaimulik Toomas Paul.
  Missioonipreemia väärtusega üks miljon krooni jagati kolmel viimasel aastal laureaatide vahel võrdselt.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Jaapani jeen langes dollari suhtes kriitiliselt madalale tasemele
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Panga personalijuht: kõigile sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Tööturu kiirstatistika näitab aasta väikseimat koondamiste arvu
Mais sõlmiti uusi töölepinguid rohkem, kui neid lõpetati, ja koondamisi oli kõigist lõppenud töösuhetest 3,5%, mis on selle aasta madalaim tulemus, näitab statistikaameti tööturu kiirstatistika.
Mais sõlmiti uusi töölepinguid rohkem, kui neid lõpetati, ja koondamisi oli kõigist lõppenud töösuhetest 3,5%, mis on selle aasta madalaim tulemus, näitab statistikaameti tööturu kiirstatistika.
Eesti Energia läks miljonivaidluses kompromissile
Universaalteenusele seatud hinna eest konkurentsiametilt miljoneid eurosid kahjutasu nõudnud Enefit Power jõudis järelevalvega kompromissile.
Universaalteenusele seatud hinna eest konkurentsiametilt miljoneid eurosid kahjutasu nõudnud Enefit Power jõudis järelevalvega kompromissile.