• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aeg firmadel valida elektripaketti

  Paljud ettevõtted on valiku ees: millise elektrimüüja kasuks uuel aastal otsustada või kas üldse müüjat vahetada.

  Ettevõtetel, kes ei liitunud kahe aasta eest avatud elektrituruga ega kvalifitseeru tarbimismahtudelt eratarbija hulka, on viimane aeg hakata elektripaketti valima. Kui tahta uue aasta algusest osta elektrit uuelt müüjalt, on viimane tähtaeg leping sõlmida 10. detsember.
  Äripäeva palvel tegi kogu elektripaketi leidmise protsessi läbi Büroomaailma kauplusi omava ASi Infotark tehnika- ja haldusjuht Tõnu Toom.
  Esimese pakkumise ettevõttele tegi Eesti Energia augustis omaalgatuslikult. Seepeale küsis Toom pakkumise ka Latvenergo Kaubanduselt, mis täna kannab nime Elektrum Eesti. Esialgu jäid need variandid sinnapaika.
  Nüüd, novembris, küsis Toom uued pakkumised mitmelt firmalt. Päringu esitamine on lihtne. Tuleb anda müüjatele volitus ligipääsuks firma elektritarbimisandmetele, mis on kättesaadavad digitaalsest infosüsteemist.
  "Oluline on silmas pidada enda riskivalmidust. Börsihinna puhul pead olema valmis, et see talv saad odavamalt, aga järgmine talv võid saada palju kallima elektri," rääkis ta.
  Mida soovitab Tõnu Toom ettevõtetel enne uue müüja valimist läbi mõelda ning kuidas tagada endale võimalikult väike elektrikulu, loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Kadri Põlendik, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.