Ave Lepik • 5. detsember 2012 kell 12:55

Putin kinnitas riigieelarve

Vene Föderatsiooni president Vladimir Putin kinnitas riigi 2013. aasta eelarve, vahendab Kremli koduleht.

Dokumendi järgi on tuleva aasta riigieelarve defitsiit 0,8% SKPst, prognooside järgi on SKP 66,52 triljonit rubla. Järgmise aasta inflatsiooni laeks loodetakse 5,5 protsenti.

Venemaa suurimad kulud lähevad sotsiaalsfääri (neli triljonit rubla ehk 99 miljardit eurot) ja riigikaitsele (2,1 triljonit rubla ehk 52 miljardit eurot). Haridussektorile on planeeritud 627 miljardit rubla (15,5 miljonit eurot), tervisekindlustusele 507 miljardit (12,5 miljonit eurot).

Riigieelarve projekt jõudis valitsuse lauale septembris, kuid sattus Putini kriitika alla, sest see jättis arvestamata pensionireformiga ning ei arvestanud ka Putini valimiseelseid lubadusi, kirjutab lenta.ru. Putin esitas puuduste pärast noomituse regionaalarengu ministrile Oleg Govoruhinile, kes vabastati hiljem ametist. Samuti kritiseeris Putin haridusministri ja tööministri seisukohti.

Riigieelarve kinnitati Duumas 23. novembril ja Föderaalnõukogus 28. novembril.

Hetkel kuum