Kadri Põlendik • 27 jaanuar 2013

LHV: üllatas Tallinna Vee ärikasum

LHV pank teatas Tallinna Vee väga head kasumit kommenteerides, et suurim üllatus oli põhitegevuse ärikasumi paranemine.

Ärikasum paranes 19,5% võrreldes eelmise aastaga ja see saavutati keskkonnas, kus vee hind püsis muutumatu, seisis LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa kommentaaris. Pank ootas põhitegevuse ärikasumi kasvuks 5%. Märgatavalt kõrgema kasumi põhjustasid Oidermaa hinnangul paranenud müügimahud äriklientidele, müük väljaspoole teeninduspiirkonda ning madalam kulubaas.

Puhaskasum kerkis aastaga 12,8% 8,7 miljoni euroni ning ületas tugevalt LHV prognoosi, mis oli 6,0 miljonit eurot.

"Prognoosi ja tegeliku erinevusest vaid kolmandiku andis põhitegevuse kasumlikkuse parenemine," lisas Oidermaa. Ülejäänud osa võib tema sõnul liigitada ühekordse iseloomuga mõjurite arvele, nagu suurem tulu võrkude ehitusest ning kõrgemad finantskulud.

"Tallinna Vee neljanda kvartali tulemused ületasid tugevalt kasumiprognoose, mida toetasid paranenud efektiivsus põhitegevuses kui ka muud äri- ja finantstulud," märkis Oidermaa.

LHV Panga soovitus Tallinna Vee aktsiale on Neutraalne.

Hetkel kuum