GM-i kulukärped tõid oodatust paremad tulemused

General Motors teatas oodatust paremad kvartalitulemused, kui USA autotootja jaoks osutus märksõnaks kulude kontroll, vahendas Reuters.

GM-i finantsjuhi Dan Ammanni teatel soovib firma Euroopas varsti jõuda kasumlikkuseni, vaatamata 13 aasta pikkusele kahjumile. RBC Capital Marketsi analüütik Joseph Spak tunnustas tulemusi, tuues esile ettevõtte oskust kärpida kulusid.

"Oodatust paremad tulemused (Euroopas) saavad meeldiva vastuvõtu osaliseks, mis sisendab investoritele kindlust, et käesoleva kümnendi keskpaigaks kasumlikkuse suunas liikumisel tehakse edusamme," täiendas Spak.

GM-i käive langes eelmise aastaga võrreldes 2,4% ehk 36,9 miljardi dollarini, mis on Wall Streeti prognoositud 36,6 miljardist dollarist veidi kõrgem.

FactSet StreetAccounti sõnul teatas autotootja Põhja-Ameerika üksuse ärikasumiks 1,41 miljardit dollarit, Wall Streeti prognoosiks oli 1,21 miljardit dollarit. Tulemus on mullusega võrreldes kehvem kõrgemate kulude tõttu, mis olid seotud tehaste ettevalmistamisega uute sõidukite turule toomiseks. Tehaste seisaku tõttu langes ka tarnete maht.

FactSeti teatel sai GM Euroopas kahjumit 175 miljonit dollarit, mis on Wall Streeti prognoositud 469 miljonist dollarist väiksem. Nimetatud piirkonnas vähendas autotootja kulusid 300 miljonit dollarit ning suutis sõidukite hinnad jätta muutmatuks.

GM-i rahvusvaheline üksus, kuhu kuulub Hiina, teenis ärikasumiks 495 miljonit dollarit., samal ajal pidi firma Lõuna-Ameerikas tunnistama 38 miljoni dollari suurust kahjumit. Mõlemad tulemused jäid oodatust kehvemaks.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 12:44 (Eestis kell 19:44) tõusis General Motors Co 4,42%. Aastaga on firma aktsiahind kerkinud 37,37%.

Hetkel kuum