• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mets on parem õpetaja kui kontor

  Kõik, kes sõprade, tuttavate või ka võõrastega koos reisil käinud, teavad, kui hästi ja edukalt see toob välja inimeste tegeliku pale.

  Üks asub kohe midagi organiseerima, teine kaarti lugema, kolmas vingub pool aega, neljas hoiab meeleolu naljadega üleval, viiendale ei sobi ööbimiskoht, kuuendal on kõigest ükskõik, seni kuni teised asjad ära teevad, ja seitsmes on lihtsalt vait.
  Sama kehtib ka töökollektiivis. Mõningaid märke inimeste iseloomu, harjumuste ja tõekspidamiste kohta reedab igapäevane töö – see, kuidas ülesandeid täidetakse, probleeme lahendatakse, inimestega suheldakse. Veel paremini aitab oma kolleege aga tundma õppida ühine rabaretk, meeskonnakoolitus metsas või vee peal.
  Miks? Sest need keskkonnad ei paku linnainimese jaoks harjumuspäraseid mugavusi – vihma eest ei ole võimalik kohvikusse peitu minna, õigelt teelt eksimise korral kohe bussi peale hüpata ja metsloomaga vastakuti seistes pikalt plaani pidada või hoopis homme edasi mõelda, mida ette võtta.
  Need keskkonnad oma ehedusega sunnivad inimesi kohe ja kiirelt tegutsema. Või siis mõningaid ka mitte tegutsema. Ehk teisisõnu toovad samahästi kui üks reis välja inimese tõelise olemuse. Millistes situatsioonides üks või teine kolleeg saab hakkama, millistes ja millal läheb endast välja. Kas ja kes millisesse ametisse ja rolli töökohal sobib, kes mitte. Kes on rohkemaks võimeline, kes kannab jällegi liiga suurt koormat.
  Metsas või rabas, kuuma või külmaga, päiksepaiste või lausvihmaga näeb kõike seda. Seepärast tundub see mulle, olles ka ise käinud metsas meeskonnakoolitustel, sobilik viis, kuidas töökaaslastest firmas tõelised kolleegid saavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.