Romet Kreek • 24. oktoober 2013 kell 6:17

SEB üllatas suure kasumiga

Baltimaade suuruselt teise panga SEB II kvartali kasum kasvas 33% tänu kõrgemale laenu- ja teenustasutulule ning madalamale kulule, vahendab Bloomberg.

Panga puhaskasum kasvas mulluselt 2,83 miljardilt Rootsi kroonilt 3,75 miljardile Rootsi kroonile. Tulemusega löödi analüütikute 3,39 miljardi Rootsi kroonist puhaskasumiootust.

Puhasintressitulu kavas 6,6%, 4,76 miljardile Rootsi kroonile. Puhas teenustasutulu kasvas 17%, 3,74 miljardile Rootsi kroonile.

SEB oli neljast Rootsi suurpangast viimane, kes raporteeris kolmanda kvartali tulemused. Kõik Rootsi suurpangad kuuluvad Euroopas paremini kapitaliseeritud pankade sekka. Nordea Bank, Swedbank ja Svenska Handelsbanken raporteerisid esmase omakapitalimäära (core Tier 1 ratio) kasvust. Handelsbankenil on Basel II reeglite kohaselt see 19,3%. SEB oma kasvas 17,4 protsendile.

„Põhiline, mille oleme kaasa võtnud viimasest viiest aastast on see, et keerulistel aegadel on tugeb bilanss väärtus,“ ütles panga juhatuse esinaine Annika Falkengren. „Külluses likviidsus ja tugevad kapitalimäärad kindlustavad vastupanuvõime tulevasteks võimalikeks süsteemseteks šokkideks ning võimekust investeerida ja toetada pikaajalisi suhteid. Rootsi pangad on esirinnas ja on tugevdanud oluliselt oma bilansse.“

Swedbankil oli Basel II arvestuse kohaselt esmase omakapitali määr 18,8% ja Nordeal 14,4%.

Hetkel kuum