• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Visa tõi analüütikutele meelepärase tulemuse

  Maailma suurim kaardimaksesüsteem Visa teatas neljanda kvartali kasumist, mis klappis analüütikute ootustega tänu tugevnenud jaekulutustele USAs.

  Võrreldes eelmise aastaga kahanes 30. septembriga lõppenud kvartaliga firma puhaskasum 28% võrra, 1,19 miljardi dollarini, vahendab Bloomberg. See kattus 31 küsitletud analüütiku keskmise prognoosiga. Eelmine aasta sama kvartalit aitas 627 miljoni dollariline maksumuudatus.
  Läinud nädalal tõstis Visa enda kvartaalset dividendi 21% võrra, 40 sendini. Firma on alates 2008. aastast, kui börsile tuldi, tagastanud investoritele 15 miljardit dollarit.
  Visa teenib üle poole enda käibest USA jaeturult, kus käibe kasv kiirenes kvartali lõpu poole, tõustes septembris 0,4% ning augustis 0,1%. Firma tegevjuht Charlie Scharf on keskendunud laienemisele väljaspool USAd, eriti arenevates riikides, kus enamik tehingutest tehakse endiselt sularahas.
  "Me jätkasime investeeringute tegemist kõrge kasvuga piirkondadesse, toodetesse ning tehnoloogiasse, et meie äri parendada. Samal ajal üritame pidada kinni karmist kulude kontrollist," ütles 48aastane Scharf. "Lisaks me oleme järjepidevalt tagastamas üleliigset raha investoritele ja jätkame sellele pühendumist."
  Järelturu kauplemises New Yorgi börsil kukkus firma aktsia 3%, 197,62 dollarini. Aasta algusest on firma väärtpaber kallinenud 34,5%.
  Maailma suurim krediitkaartide väljastaja ning suuruselt kolmas kaardisüsteemi omanik American Express teatas enda tulemused 16. oktoobril. MasterCard avalikustab enda kvartaalsed tulemused täna enne USA turu avanemist.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.