• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taastuvenergia toetus kohendamisele

  Novembri algul kommunikeeris Euroopa Komisjon ­uusi üldiseid suuniseid, kus rõhutati vajadust minna Euroopa energeetikas järk-järgult üle subsiidiumideta tootmisele. Komisjoni hinnangul peaksid toetusskeemid olema paindlikud ja võtma arvesse üha langevaid energiatootmiskulusid. Lõppeesmärk on toetuste lõpetamine ja üleminek turuhinnale.

  Finantstoetused peaksid olema aga selgelt vajaduspõhised ning aitama kaasa taastuvenergia konkurentsivõimele.
  Piirangud tuleks eemaldada. Kõik piirangud, mis segavad turul tegutsevatel energeetikaettevõtetel õigete investeerimisotsuste tegemist, tuleks eemaldada. Sellisteks piiravateks teguriteks võivad olla näiteks reguleeritud elektrihind või väga kõrged taastuvenergia tasud.
  Ühtlasi toobki komisjon välja, et algusaastatel vajas taastuv­energia turul toime­tulekuks toetusi, kuid nüüd on olukord muutunud. Tehnoloogia areng on teinud taastuv­elektri oluliselt odavamaks. Riigid peaksid taastuvenergia strateegiatesse suhtuma suure tähelepanuga, kuna need on otseses seoses tarbijate elektriarvetega. Paljud Euroopa riigid, sh Eesti, ongi alustanud selles kontekstis oma taastuvenergia toetuste paketi reformimist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.