Indrek Kald • 27. november 2013 kell 12:57

Maksuamet tahab muutuda uues peamajas avatumaks

Täna Ülemiste Citys avatud uue peakorteriga soovib maksu- ja tolliamet muutuda avatumaks ning läbipaistvamaks.

Ameti peadirektor Marek Helm ütles avakõnes, et ligi kümme aastat on möödas ajast, mil ühinesid maksuamet ja tolliamet ning täpselt sama kaua on oodatud ka ühisele pinnale kolimist, mis nüüd lõpuks teoks sai.

"See polnud meie jaoks lihtsalt kolimine, vaid ühe täiesti uue loo jutustamine," rääkis Helm. "Iga korrus esindab üht maakonda ja on seega omamoodi sillaks osakondade ja maakondlike büroode vahel. Siinne töökeskkond on meie enda inimeste loodud ja kujundatud – näiteks kaunistavad kõigi korruste seinu meie töötajate poolt tehtud fotod," kirjeldas ta.

Riigiasutus peab Helmi sõnul olema avatud ja see avatus algab seestpoolt. "Seetõttu on ka meie uus maja kavandatud avatud kontori põhimõttel," märkis ta. "Uue bürooga soovime edasi arendada organisatsioonikultuuri, muutes selle avatumaks ja läbipaistvamaks," lisas Helm.

Uuele, ligi 12 000ruutmeetrisele kontoripinnale kolis kokku üle 900 maksu- ja tolliameti töötaja.

"Maksu- ja tolliameti kolimisel Ülemiste Citysse kasvab linnaku töötajate arv märkimisväärselt ning võimaldab meil jätkata linnaku arendamist terviklikuks keskkonnaks," märkis Technopolis Ülemiste ASi juht Gert Jostov.

"Ülemiste City jaoks on oluline siinsete rentnike mitmekesisus ning maksu- ja tolliamet toob ettevõtete kõrvale olulist täiendust. Tahame, et Ülemiste City oleks tulevikulinn, kus erinevad organisatsioonid toetavad üksteist," lisas ta.

Hetkel kuum