• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis muudatusi plaanib Tamla fondimaastikul?

  Uute fondide suhtes on minu seisukoht selline, et neid tuleb juurde teha või sulgeda vastavalt sellele, milline on klientide valmidus ja ka vajadus investeerida, ütles Swedbanki investeerimisfondide uus juht Kristjan Tamla.

  "Universaalpangale kuuluva fondihaldurina tuleb vaadata, kuidas fondid sobivad panga laiemale investeerimis- ja säästutoodete maastikule," lisas ta. "Hetkel katame pensioni- ja fondifondidega üsna hästi ära enamike klientide investeerimise n-ö baasvajadused. Lisaks on vürtsi otsivatele klientidele ka lähiregioonide suunitlusega aktsiafondid," märkis Tamla.
  Täna on eestimaalaste säästmisvõime ja kogutud finantsvarade maht tema sõnul suhteliselt madalad, põhjuseid on mitu. "Ühelt poolt on olnud liiga lühike aeg finantsvarade akumuleerimiseks, teisalt oli kriisieelne laenubuum väga mastaapne ning suurel osal elanikkonnast võtab eluaseme laenude teenindamine oma osa," märkis Tamla.
  "Minu arvamus on, et koos sissetulekute tõusuga on säästmisvõime edaspidi vaikselt kasvamas, kuid see protsess saab olema aeglane," ütles ta.
  2. jaanuarist asub Swedbank Investeerimisfondid ASi juhina tööle Kristjan Tamla, kes seni juhtis Swedbanki Balti Investeerimiskeskust, teatas täna Swedbank.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.