Romet Kreek • 27. november 2013 kell 9:53

Kristjan Tamla hakkab juhtima Swedi fonde

2. jaanuarist asub Swedbank Investeerimisfondid ASi juhina tööle Kristjan Tamla, kes seni juhtis Swedbanki Balti Investeerimiskeskust.

Tamla sõnul on hea asuda juhtima ettevõtet, mis on viimasel ajal näidanud tugevaid tulemusi. "Swedbanki pensionifondide tulemused on viimastel aastatel olnud turu ühed parimad – see positsioon tuleb säilitada. Üheks minu eesmärgiks saab uuel ametipositsioonil välja töötada ja ka turuosalistele selgelt kommunikeerida pensionifondide Eestisse investeerimise põhimõtted," sõnas ta pressiteates.

Ka täna on Swedbanki pensionifondid tema sõnul Eestisse investeerinud oluliselt rohkem võrreldes Eesti finantsturu suurusega globaalses kontekstis. "Rohkem rõhku tuleb minu hinnangul panna meie investeerimispoliitika selgele kommunikeerimisele avalikkusele. Samuti vajab selgitamist kodumaise majanduse ja investeeringute roll kogu mitmesambalise pensionisüsteemi terviklikkust arvestades. Lahtiseletatult tähendab see, et peame rääkima väga avatult ja selgelt, millise suuruse, likviidsuse, struktuuri ning riskitasemega varad sobivad pensionifondide portfelli ja millised mitte," selgitas Tamla.

Swedbank Eesti peadirektori Priit Perensi sõnul on kogu pensionitemaatika olnud viimasel ajal väga jõuliselt avalikkuse tähelepanu all. "Seda enam on hea meel, et meie kui suurima turuosalise fonde hakkab juhtima väga mitmekülgse investeerimiskogemusega inimene, kes on nii Eestis kui Rootsis fondide juhtimise juures olnud ka varem. Usun, et tema pikaajaline kogemus selles valdkonnas aitab kasvatada pensionifondide usaldusväärsust," sõnas ta.

Swedbank Roburi Baltimaade juhi Fredrik Wilkensi kinnitusel tähendab pensionifondide haldamises turuliider olemine suurt vastutust. "Olen veendunud, et Kristjan on õige inimene sellele tööle mitte ainult nõutud kompetentsi, vaid ka väga tugeva kohaliku ja rahvusvahelise kogemuse poolest kapitaliturugude ja investeerimise valdkonnas. Ta on tugev täiendus meie varahalduse meeskonda," ütles ta.

Kristjan Tamlal on 15aastane finantssektori ja Eesti pensionisüsteemiga seotud kogemus – ta on töötanud erinevatel kohtadel Swedbanki grupis, Eesti Pangas ning rahandusministeeriumis. Tamla on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna (cum laude) ning saanud majandusteooria magistrikraadi (kiitusega) Exeteri Ülikoolist Inglismaal.

18. oktoobril lahkus Loit Linnupõld omal soovil Swedbank Investeerimisfondid ASi juhatuse esimehe kohalt isiklikel põhjustel. Ta töötas juhatuse esimehe kohal alates mullu 1. veebruarist. Teine juhatuse liige Meelis Hint jätkab Tamla ametisse asumiseni ettevõtte igapäevast juhtimist.

Hetkel kuum