• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tamla: arvelduskontole ei saa intressi maksta

  Swedbanki Balti investeerimiskeskuse analüüsi osakonna juhataja Kristjan Tamla ütles, et arvelduskontole ei saa pank eriti intressi maksta.

  Pank ei teeni midagi, sest raha ei saa kasumlikult edasi paigutada, küll aga tuleb pangal maksta hoiuste tagamise fondi 0,18 protsenti hoiuste summast.
  "Leedus on olukord veel hullem," ütles Tamla. "Seal tuleb hoiuste tagamise fondi maksta pea kaks korda kõrgemat tasu kui Eestis," lisas ta.
  Kuigi USAs, Taanis ja Šveitsis maksavad pangad osadele klientidele negatiivset hoiuseintressi ehk kliendid maksavad pangale pangas hoiustamise eest intressi, siis Eestis on seda raske ette kujutada, kuna kohati tunduks tavakliendilt negatiivse hoiuseintressi nõudmine kuritegelik.
  Mõni konkurent maksab meil Eestis ka lühiajalistele tähtajalistele hoiustele nullintressi. "Eks see näitab, mis olukorras turg on," ütles Tamla.
  "Intressivahe tähtajalise hoiuse ja arvelduskonto intressil on väike," seletas ta klientide põhjendusi. "Las ta seisab arvelduskontol, ehk tuleb mõni hea idee," märkis Tamla.
  Kliendid veel väga raha aktsiatesse ei pane, küll aga on tema sõnul trendiks lühiajaliste kuni aastaste investeerimishoiuste nõudmine. "Klient võib ehk veidi teenida kuni aastase investeerimishoiusega, halvemal juhul ei teeni midagi," selgitas ta kundede käitumist. "Põhiosa on garanteeritud, niiet kaotusohtu ei ole."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroopa aktsiaturud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Kuidas leida parimad firmakingitused?
Kas otsite oma firma sümboolikaga reklaamkingitusi ja meeneid? Kui jah, siis proovin teile selles artiklis anda parimaid ideid, milliseid samme astuda, et leida oma töötajatele, koostööpartneritele ja klientidele ideaalsed firmakingitused, mis jutustavad teie loo ja kannavad edasi teie väärtusi.
Kas otsite oma firma sümboolikaga reklaamkingitusi ja meeneid? Kui jah, siis proovin teile selles artiklis anda parimaid ideid, milliseid samme astuda, et leida oma töötajatele, koostööpartneritele ja klientidele ideaalsed firmakingitused, mis jutustavad teie loo ja kannavad edasi teie väärtusi.
Kirjastajate TOPi võitja: õpikute varajane digiteerimine tasus end kuhjaga ära
Distantsõppel kui sellisel oli varem hoopis teine, palju ebaolulisem tähendus. Nüüd on selgemast selgem, et digitaalne õppevara on tulnud selleks, et jääda, ütles kaubamärki Avita omava Bit ASi juhatuse esimees ja õpikuid koostava Avita kirjastuse peatoimetaja Ly Rammo.
Distantsõppel kui sellisel oli varem hoopis teine, palju ebaolulisem tähendus. Nüüd on selgemast selgem, et digitaalne õppevara on tulnud selleks, et jääda, ütles kaubamärki Avita omava Bit ASi juhatuse esimees ja õpikuid koostava Avita kirjastuse peatoimetaja Ly Rammo.