• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: parvlaevaäri liiga kasumlik

  Kui kapitali tootlikkus on laevu omavas firmas 30 protsenti, siis on selge, et maksumaksja raha läheb valesse kohta ja riik ei peaks sellega leppima, lausus peaminister Andrus Ansip täna Vikerraadios.

  "Iga inimene, kellele natuke raha on ja on seda ka pangas hoidnud, siis ta teab, et see on ülimalt kõrge tootlus, maksumaksja arvelt on see patuasi," märkis peaminister.
  Riik tahab saarte vahel sõitvaid parvlaevu enda omandusse. Parvlaevad nimedega Saare-, Hiiu- ja Muhumaa soetati 2010-12 aastal väidetavalt kokku 90 miljoni euro eest ning hetkel võiks olla nende raamatupidamuslik väärtus Äripäeva hinnangul 75-80 milljoni vahel.
  Väinamerel opereerivaid parvlaevu omab praegu ettevõtja Olav Miilile kuuluv firma. Äripäev kirjutas septembris, et kuigi Saare- ja Hiiumaad mandriga ühendavate praamiliinide operaator Väinamere Liinid on kahjumis, teenivad laevu omavad Olav Miili firmad igal aastal investeeringult suurt tulu.
  Ansipi sõnul loodab riik parvalevade omandamisega pikas perspektiivis saada suurt rahalist kokkuhoidu ja kui isegi nii suurt kokkuhoidu ei tule, siis vähemalt on teadmine, et maksmaksja iga sent läheb õigesse kohta. "Riigi laevade omamine teeks olukorra selgemaks," märkis peaminister. Ta lisas, et mingeid järeleandmisi reisjate teenindamise kvaliteedis ei tohi kindlasti tulla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.