Ansip: Rail Baltic on poliitiline projekt

Marta Jaakson 31. jaanuar 2014, 15:26

Andrus Ansip rääkis tänase Vikerraadios, et juba tsaariajal loodi raudteevõrgustikud selleks, et liita perifeeria metropoliga ning sellest sõltuvusest on vabanema hakatud, nii ühendab ka Rail Baltic Eesti Euroopaga.

Ansip märkis, et Rail Baltic projekti puhul on veendumus, et kui saadakse Euroopa Liidu kaasrahastus 85 protsendi ulatuses on projekt äratasuv.

„Rail Baltic on nii majanduslikult mõttekas kuid ka poliitiline projekt,“ ütles Ansip. Ta lisas, et Rail Balticu eesmärk on siduda Eesti Euroopaga ning selgitas, et kui 20 aastat tagasi oli välispoliitika peamine eesmärk eemalduda nõukogude liidust ja saada integreeritud, oleks ülim aeg pöörata tähelepanu füüsilistele ühendustele, elektrivõrkudele, gaasitorudele, maanteedele, raudteedele.

„Juba tsaariajal oli raudteevõrgustik selleks, et liita perifeeriat Moskavaga, Peterburiga.  Igalt poolt on hakatud sellest sõltuvusest, kunagisest metropolist vabanema. Me peaksime Eesti, Läti, Leedus ühendama rohkem Lääne-Euroopa taristuga,“ ütles ta.

Ansip rõhutas, et Rail Baltiku puhul on tegemist reaalse vajadusega, mis parendab Eesti kaubavahetust ning ühendaks Eesti Euroopaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 15:30
Otsi:

Ava täpsem otsing