Tõnis Rihvk: riigi praamid ei too kokkuhoidu

Indrek Kald 31. jaanuar 2014, 17:29

Riigile kuuluv laevastik ei tule Saaremaa Laevakompanii juhi Tõnis Rihvki kinnitusel odavam, kuigi majandusminister Juhan Partsi sõnul annaks riiklik laevastik maksumaksjale aastas ühe laeva kohta kaks miljonit eurot säästu.

"Meie arusaamise järgi tuleb see lubatud "odavus" tulevaste põlvede arvelt, mis tähendab, et saab venitada pangale makstavaid laenumakseid paarikümne aasta peale ja siis loomulikult aastane tasu väheneb, küll aga makstakse selle loogika kohaselt kümneid miljoneid eurosid rohkem intresse," selgitas ta Saarte Häälele.

Rihvki sõnul ei tule 2016. aastaks Väinamere liinidele ühtegi uut laeva, sest laevaehitus pole lihtne protsess, eriti kui seda teha maksumaksja raha eest. "Eraettevõtjana saime läbirääkimistel olla paindlikud ja operatiivsed. Riigile kuuluv äriühing peab alustama avatud konkursist, järgneb projekteerimine, paralleelselt tuleb lahendada riigiabiga seotud küsimused. Inimestele aetakse kärbseid pähe," rääkis Rihvk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 17:43
Otsi:

Ava täpsem otsing