Kasutatud Tesla on väärtuslikum kui uus

Raido Neemre 10. veebruar 2014, 21:00

Tesla S on kasutatuna väärt rohkem kui uuena. Iseecars.com andmetel maksab kasutatud S mudel keskmiselt 99 734 dollarit, uus mudel aga 79 900 dollarit.

Kasutatud Tesla S hind on keskmiselt 25% kõrgem kui uue hind; võrdluseks, näiteks Chevrolet Volti kasutatud mudeli hind on 17% madalam, Nissan Leafi kasutatud mudeli hind on aga 28% madalam. 2013. aasta Leaf maksab 5 500 dollarit enam kui 2012. aasta mudel. Põhjus seisneb selles, et autol on keskmiselt kuue nädalane ooteaeg ning paljud ei soovi nii kaua või enamgi oma uut autot oodata. Kiiremini saab auto enda kätte, kui ollakse rahul parajasti automüüjatel olemasolevate mudelitega, selle asemel, et oodata oma soovidele kohandatud mudelit.

Teslale teeb selline asjade käik muidugi heameelt. Ettevõtte aktsia hind kasvab ning firma tegevjuht Elon Musk on pidevalt meediaorbiidil.

Tesla sai hiljuti avaldatud tarbijate bränditeadlikkuse uuringus viienda koha. Ettevõte sai kiita innovatsiooni, tulemuslikkuse ja silmapaistva stiili eest. Teslast eespool olid vaid Toyota, Ford, Honda ning Chevrolet ning tema taha jäid sellised autotootjad nagu Subaru, Volvo, Cadillac, BMW, Audi, Nissan ja paljud teised. Madalaimad hinnangud said Rolls-Royce, Jaguar, Maserati ning Land Rover.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2014, 21:00
Otsi:

Ava täpsem otsing