Mõis: pankrot võib päris lõbus olla

19. veebruar 2014, 14:14

Kolme pankrotti läinud ettevõttega seotud olnud Jüri Mõisa sõnul võib pankrot olla päris lõbus.

"Esimene pankrot oli Kodumaja Kinnisvara. 2008. aastal algas majanduskriis, Leedus olid suured riskid ja läkski kurivaim pankrotti. Esialgu tahad põgeneda, kuid tegelikult tuleb ise sinna pankrotti sisse ronida. Kahel järgmisel korral olin targem ja see oli päris lõbus," rääkis ta Gaselli kongressil.

Enda sõnul on Mõis 34 ettevõtluses tegutsemise aasta jooksul näinud palju kiirelt arenevaid gasellfirmasid. "Olen formaalselt asutanud umbes sada firmat," märkis ta, kuid täpsustas, et on ise asutanud kaheksa ettevõtet ja ostnud kolm. Maha on Mõis müünud kaks firmat, ühendanud kaks ettevõtet ja pankrotti on läinud kolm firmat.

"Olen oma elus endaga seotud firmadega väärteokahtlusi saanud neli tükki. Kõik on põhimõtteliselt olnud samasugused. Me olime aastal 1993 gasellid, arendasime pangasüsteemid nii korda, et saime pangaautomaadid panna esimesena Eestis tänavale. Meile tuli aga kõne Eesti Pangast, et pangaautomaadid on ebaseaduslikud," meenutas Mõis.

Neile heideti ette seda, et automaadis pole kohta, kuhu oma allkiri anda, sest sularaha eeskirjade järgi pidi tol ajal inimene seaduse järgi raha saades allkirja vastu andma.

"Ülejäänud pankrotiasjad on pikalt ajalehes olnud. Letofin Tradingul on kriminaalasi, see pole minu osas, vaid ettevõtte teo osas, nagu ka pangaautomaadi asi oli," selgitas Mõis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. February 2014, 14:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing