Ansip: ei tasu Venemaa rolli Ukrainas üle hinnata

Rivo Sarapik 28. veebruar 2014, 15:28

Oleksin tagasihoidlik Venemaa süüdistamisega selles, mis Ukrainas toimub, sõnas peaminister Andrus Ansip.

"Riigi saatus on ennekõike ukrainlaste kätes. Nende endi huvides on taastada riigi institutsiooni usaldusväärsus, nimetada ametisse uus valitsus. Hetkel on riigil uus peaminister, aga valitsust ei ole ja valitsuse nimetamine ei lähe nii kiiresti, kui demokraatlik maailm ootab," kommenteeris Ansip Vikerraadios. Tema sõnul on keeruline anda kriisis riigile abi, kui seda ei juhi rahva usalduse saanud valitsus.

Ansipi sõnul peab Eesti olema valmis Ukrainat aitama, samas olema valmis ka kõige halvemateks arenguteks. Lisaks peab Euroopa tema sõnul deklareerima valmisolekut võtta Ukraina vajalike tingimuste täitmisel ELiga liitumiseks. "See Euroopa perspektiivi olemasolu oli Eestile ülioluline ja on ülioluline Ukrainale," sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2014, 15:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing