Teder: meil läheb Ukrainas toredasti

Marta Jaakson 03. märts 2014, 11:18

„Üldiselt läheb meil seal toredasti,“ hindas Ukrainas tegutsev ärimees Hillar Teder. Tema sõnul ei saa Ukraina-taoline riik diktatuuri juurde tagasi pöörduda.

Läinud neljapäeval avas Tederi kinnisvaraarendusettevõte Arricano Ukrainas Simferoopolis supermarketi "Lõunagalerii". Ukraina majanduse madalseisust kasu lõigata oleks tema hinnangul täna mingis perspektiivis mõistlik, ent selleks puudub tal praegu ressurss.

Teder nentis, et paari päeva põhjal plaane teha ei saa ning nentis, et eks on näha veel mitut valtsust ja erinevaid olukordi. Ta on veendumusel, et sõjaks Ukrainas ei lähe ja olukord jääb sinna, kus ta täna on. „Eks ukrainlased ja venelased on peaaegu üks ja sama rahvas, eks nad lepivad omavahel kokku, kuidas asjad edasi lähevad,“ ütles ta.

Tema hinnangul käib kogu asi praegu NATOga liitumise ümber. „Venemaale on väga tähtis, et Ukraina ei satuks NATOsse,“ arvas ta ja lisas, et Venemaad häiriksid NATO õhutõrje- ja kaitseväebaasid, mis tekiksid nende külje alla. Olukord, kus osa territooriumi on okupeeritud, tekitab positsiooni, kus Ukrainat ei saaks NATOsse võtta.

„Alati on sellised toredad allikad nagu taksojuhid. Neljapäeval küsisime Krimmi taksojuhilt, et mis teil siin toimub ja kes turiste käib. Tema ütles, et 80% turiste on Venemaalt, 10% Ukrainast ja 10% välismaalt. Eks tal suhteliselt selge Vene mõju on olemas,“ rääkis Teder.

„Muidugi me oleme tundlikud selliste asjade suhtes nagu devalveerimine. Ja eelmise valitsuse ajal lahkus suhteliselt palju raha teadmata suunas, sisuliselt oleks see raha pidanud minema majandusse,“ kommenteeris Teder täna Ukrainas valitsevat olukorda. Kukutatud president Viktor Janukovitšist rääkides lisas ta, et kui riigis pannakse toime vargus, ei mõju see riigile hästi ja kui selle pärast kannatavad kodanikud, kellel raha ei ole, ei lähe hästi ka kauplejatel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2014, 10:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing