Ken Rohelaan • 12. märts 2014 kell 10:42

"Soovitasin isal loobuda"

Riigikogulane Kaja Kallas teatas oma blogis, et oli samuti Siim Kallase otsuse taga loobuda peaministriks pürgimisest.

"Me arutasime kujunenud olukorda viimastel päevadel palju ja ka mina soovitasin tal loobuda. Suur osa põhjendusi on isa oma avalduses juba esile toonud ja ma olen nendega täiesti nõus," kirjutas Kaja Kallas.

Kallase teatel jääb nii talle kui paljudele tema tuttavatele arusaamatuks, et rahandus-, välis- ja peaministrina ning Euroopa Komisjoni asepresidendina kõikvõimalikke ülipõhjalikke kontrolle, Euroopa tasemel taustauuringuid, põhjalikke kuulamisi Euroopa Parlamendis läbinud Siim Kallas osutub järsku nii halvaks, et ei kõlba Eestis töötama.

"Kui selles asjas oleks olnud sisu, siis oleks need 20 aasta tagused asjad ammu avastatud. Avastatud ajal, kui oleks olnud end veel võimalik kohtus kaitsta, sest teod poleks olnud aegunud," kirjutas Kaja Kallas. Tema sõnul oli Siim Kallase motivatsioon Eestisse tagasi tulla eelkõige soov rakendada Eesti heaks oma kogemusi, teadmisi ja sidemeid.

"Paraku on isegi poliitikud inimesed. Kui mul on valida, kas Siim Kallas peaministrina või Siim Kallas elus isa ja vanaisana, siis ma valin ilma kõhklemata viimase," lisas riigikogulane.

Hetkel kuum