Alyona Stadnik • 19. märts 2014 kell 8:13

Savisaar kiitis Eesti-Vene koostööd

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Moskvas, et Eesti riigi tasandil on kasvanud arusaam, et takistused Venemaa ja Eesti ärisuhetes pidurdavad Eesti majandust.

"Positiivne näide Venemaa ja Eesti koostööst on Sillamäe sadam, see on kõige lähem Euroopa Liidu merekaubasadam Venemaale, mis on kõigest 25 km piiri äärest," kiitis Savisaar. Ta lisas, et peab sadama koostööprojekti peale Nord Streami üheks kapitalimahukamaks koostööprojektiks Venemaa ja Euroopa Liidu vahel.

Savisaare sõnul on mitu projekti Eesti ja Venemaa vahel nii eraettevõtete kui ka avalike ettevõtete tasandil. „Toetame neid projekte, see näitab, et Eesti on huvitatud Venemaaga koostööst," sõnas ta. "Riigi tasandil on ka arusaam sellest, et takistused Venemaa ja Eesti ärisuhete vahel pidurdavad Eesti majandust."

Savisaar esines teisipäeval Vene Föderatsiooni välisministeeriumi diplomaatia akadeemias loenguga "Euroopa linnade koostöö kaasaegses maailmas". Ta kõneles rahvademokraatia põhimõtetest linnade tasemel, turismi arengust ning koostööst kultuuri, hariduse ja äri vallas. Osa loengust oli pühendatud tasuta ühistranspordi projektile. Niimoodi tutvustas Savisaare esinemist Tallinna linnavalitsuse pressiteade.

Hetkel kuum