Savisaar: tähtis pole õiguspärasus

Alyona Stadnik 18. märts 2014, 16:44

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles täna Venemaal, et küsimus Krimmi rahvahääletuse õiguspärasuset pole oluline, tähtis on inimeste rahulolu selle tulemusega, vahendab RIA Novosti.

Pühapäeval Krimmis toimunud referendumil, mille tulemust lääneriigid ei tunnusta, toetas tugev enamus Krimmi liitumist Venemaaga. Täna allkirjastas Venemaa president Vladimir Putin Krimmi annekteerimise.

Keskerakond teatas RIA Novosti uudise peale, et Savisaart on valesti tsiteeritud. Loe erakonna teadet.

Savisaar esines teisipäeval Vene Föderatsiooni välisministeeriumi diplomaatia akadeemias loenguga "Euroopa linnade koostöö kaasaegses maailmas". Ta kõneles rahvademokraatia põhimõtetest linnade tasemel, turismi arengust ning koostööst kultuuri, hariduse ja äri vallas. Osa loengust oli pühendatud tasuta ühistranspordi projektile. Niimoodi tutvustas Savisaare esinemist Tallinna linnavalitsuse pressiteade.

Kokkulepe loengu läbiviimisest sõlmiti linnavalitsuse teatel kohtumisel Venemaa välisministri asetäitja Mihhail Bogdanoviga ja see toimus Kreekas foorumil "Tsivilisatsioonide Dialoog". Bogdanoviga on seotud Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunin.

Varem on Savisaar öelnud, et uus, kaikameeste toel moodustatud valitsus Kiievis on ebaseaduslik.

Linnapea ülesandeid täidab Edgar Savisaare äraolekul abilinnapea Eha Võrk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. March 2014, 10:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing