Harry Tuul • 4. aprill 2014 kell 11:00

Maxima boikott kestab

Lätlased jätkavad Maxima poeketi boikotti, mis sai alguse pärast ohvriterohket poevaringut eelmise aasta sügisel Riias Zolitude linnaosas.

Maxima Latvija uus juht Jelena Kondrašova rääkis äriportaalile nozare.lv, et ettevõte käive kasvas eelmisel aastal küll neli protsenti, 660,3 miljoni euroni, kuid lätlased jätkuvalt boikoteerivad Maximat pärast 21. novembri traagilisi sündmusi Riias.

Nii on tänavu kahel esimesel kuul käive vähenenud aastatagusega võrreldes 5% ning Kondrašova sõnul jätkus trend ka märtsis.

Boikott sai alguse pärast seda, kui toonane Maxima Läti haru juht Gintaras Jasinskas teatas, et ei tunne endal õnnetuses mingit süüd. Muuhulgas on boikotiga ühinenud siis Läti peaministriametit pidanud Valdis Dombrovskis, kes ütles pärast 21. novembri traagilisi sündmusi Riia Zolitude linnaosas Läti Televisioonile, et tema abikaasa ei käi enam Maxima poodides sisseoste tegemas.

Kõige paremini läks Maximal mullu Eestis, kus käive kasvas laienemise tulemusel 13,5%. Maxima avas siin mitu poodi. Leedu müügitulud kasvasid 4,6%.

Hetkel kuum