Sirje Rank • 11. aprill 2014 kell 6:12

S&P andis Soomele kollase kaardi

Reitinguagentuur S&P muutis Soome reitinguväljavaate negatiivseks, mis tähendab, et lähema kahe aasta jooksul riskib Soome oma tippreitingust ilma jääda.

Praegu kinnitas S&P Soome reitingu tasemel AAA, kuid põhjendas reitinguväljavaate alandamist nõrga nõudlusega, mis teeb Soome valitsusel võlakoorma kasvu kontrolli alla saamise väga keeruliseks, vahendas agentuur Bloomberg.

S&P prognoosi järgi kasvab Soome majandus aastail 2014 kuni 2016 varem prognoositud 1,4% asemel keskmiselt 1% tempos.

"Soome pidevas kiduras majanduskasvu tempos kajastuvad sügavad struktuursed, demograafilised ja majanduslikud probleemid, mis pärsivad valitsuse jõupingutusi eelarvedefitsiidi vähendamiseks," nentis S&P. "Näeme riske halvemuse suunas nii majanduskasvu kui poliitika ellu viimise koha pealt."

Hetkel kuum