Saare Dolomiidi juht ostis firma välja

Marta Jaakson 22. aprill 2014, 09:21

Ettevõtte juht Hindrek Auväärt omandas kogu OÜ Saare Dolomiit-Väokivi, ostes välja AS Saare Kalurile kuulunud 37 protsenti firmast.

Hindrek Auväärt, kes omas 37 protsenti ettevõttest ostis läbi ettevõtte Reval Stone OÜ 63 protsendise osaluse Saare Kalurilt. Alates 15. aprillist haldab Auväärt AS Saare Kalurile kuulunud osa ostuga kogu ettevõtet.

Hindrek Auväärt on olnud juhatuse liige aastast 2003. Auväärt ise ostu kommenteerida ei soovinud, kuna viibib välisreisil Moskvas.

AS Saare Kalur juhatuse esimehe Tiit Sarapuu sõnul on osaluse müügihind konfidentsiaalne. Sarapuu märkis, et Auväärt on oma osalust tahtnud alati suurendada. „Meile tehti selline pakkumise, millest me ei saanud loobuda,“ lausus Sarapuu. Müügi kokkulepped tehti eelmise aasta lõpus.

Põhjakivi Grupp OÜ omanik Tiina Laansoo sõnul on konkurendiga väga head suhted. Põhjakivi tegevusalaks on paekivi tootmine ja väärtustamine. Tööpõld on tema sõnul lai ja tööd jätkub täna mõlemale. Küll nentis Laansoo, et tellimusi seoses ehitusturu languse on veidi vähemaks jäänud küll.

OÜ Saare Dolomiit-Väokivi põhitegevusala on looduskividest, eeskätt kohalikust dolomiidist ja paekivist, viimistlusmaterjalide tootmine, müük ja paigaldus.

Ettevõtte majandusaasta aruande andmeil olid viimased suurimad objektid Eestis: Tallinna teletorni dolomiitfassaadi rekonstrueerimise lõpetamine, Tallinna Ülikooli teadusmaja Astra fassaadi katmine graniitplaatidega, eramute dolomiitfassaadid ja paekivipõrandate ehitus mitmetel Tallinna vanalinnas asuvatel objektidel. Välismaal, aga Moskvas asuvate residentshoonete dolomiitfassaadid. Firma kasutab kaubamärki Reval Stone.

Ettevõtte majandusaasta aruande järgi 2012. aastal müügimahud vähenesid. Käive 2011. aastal oli 3,9 mln eurot. 2012. aastal aga 3,8 mln eurot. Sellest Eesti turult tuli 1,5 mln .eurot ja ekspordist 2,3 mln eurot. Puhaskasumiks kujunes 488 000 eurot, mis on 3% enam kui 2011. aastal.

Äripäeva rikaste TOPi metoodikat kasutades on 2012. aasta aruande kohaselt ettevõtte väärtus 5 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 12:34
Otsi:

Ava täpsem otsing