Erialaliidud on tehingukontrolli vastu

1321-aripaev 22. aprill 2014, 14:52

Kaheksa erialaliitu kutsub üles riigikogu liikmeid mitte vastu võtma seaduseelnõu, mille järgi peavad ettevõtjad hakkama esitama maksuhaldurile 1000 euroste arvete kohta käivat infot.

„Eelmisel korral, kui eelpool nimetatud eelnõu oli riigikogus lugemisel, võeti eelnõu vastu, kuid õnneks jättis Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves seaduse välja kuulutamata, märkides muuhulgas, et seadus ei ole proportsioonis saadava tuluga ning ettevõtjate panusega ja “superandmebaasi” loomine on ärisaladuse risk,“ seisab ettevõtjate ühisteates.

Nende hinnangul on homme riigikogus teisele lugemisele minev eelnõu eelmisega võrreldes küll mahukam, kuid mitte sisulisem ning ka presidendi poolt toodud kitsaskohad ei saa selles eelnõus oodatud vastuseid.

„Vanarahvaski on leidnud, et üheksa korda mõõda ja üks kord lõika,“ seisab Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni, Eesti Maksumaksjate Liidu, Eesti Laevaomanike Liidu; Eesti Turbaliidu, Eesti Raamatupidajate Kogu, Sutode Müügi- ja Teenindusettevõtete  Eesti Liidu, Audiitorkogu ja Eesti Projektbüroode Liidu ühispöördumises.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. April 2014, 14:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing